Vrijwilliger worden?

Wil jij ons ook helpen om samen met ons een geweldige Rhevakweek neer te zetten? Dat kan!

Om Rhevak mogelijk te maken zijn er vrijwilligers en daghulpen nodig. Zoals je op de foto kunt zien zijn we een diverse maar gezellige groep. Veel mensen doen al heel lang mee, maar nieuwe krachten zijn ook van harte welkom! Hieronder kun je lezen wat er van een daghulp of vrijwilliger wordt verwacht:

Daghulpen:

  • Daghulpen zijn ongeveer 14 jaar oud wanneer ze mee willen doen aan Rhevak.
  • Daghulpen krijgen altijd hulp van een of meerdere vrijwilligers.
  • Voor elke daghulp wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd. Deze wordt door Rhevak aangevraagd bij de Gemeente Rheden.
  • Daghulpen zijn van zaterdag tot zaterdag overdag aanwezig om Rhevak op te bouwen, de week te organiseren en ook weer af te breken. Wij vinden het belangrijk dat je probeert om bij alles aanwezig te zijn. Mocht dit een keer niet lukken, overleg dit dan altijd met een vrijwilliger zodat we weten waar je bent.

 Vrijwilligers:

  • Vrijwilligers zijn 18 jaar of ouder (in sommige gevallen blijft een daghulp ook nadat zij 18 zijn een daghulp en in sommige gevallen wordt een daghulp gevraagd om al eerder vrijwilliger te worden).
  • Voor elke vrijwilliger wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd. Deze wordt door Rhevak aangevraagd bij de Gemeente Rheden.
  • Vrijwilligers mogen blijven slapen op het Rhevak terrein.
  • Rhevak organiseert een evaluatieweekend en een voorbereidingsweekend. De vrijwilligers zijn hier aanwezig, het is ook belangrijk dat je hier aanwezig bent. Deze dagen worden altijd georganiseerd in het weekend dat de klok wordt verzet (in oktober en in maart).
  • Vrijwilligers zijn van vrijdag tot de zaterdag erop aanwezig bij Rhevak om op te bouwen, de week te organiseren en af te breken. Wij vinden het belangrijk dat je probeert om bij alles aanwezig te zijn.

Mocht je nog meer willen weten of een keer langs willen komen om te kijken of het wat voor jou is. Mail ons dan via stichtingrhevak@gmail.com. Je kunt je in je mailtje kort voorstellen en vragen wanneer je het beste langs kunt komen. Je bent namelijk van harte welkom!

Mocht je niet de hele week tijd hebben, we zijn ook altijd op zoek naar extra hulp op drukke dagen. Bijvoorbeeld tijdens het opbouwweekend of tijdens het opruimen op de zaterdag na Rhevak. Wil je komen helpen, vraag hier dan tijdens de week naar of stuur een mailtje!